upLine

לפניך 6 צעדים פשוטים שיהפכו אותך למומחה מטבחיםbottomLineSideMenue

 
1squerשיש
2squerדלתות
3squerפרזול
4squerמוצרי חשמל
5squerחיפוי קיר
6squerתאורה

למגזין
השאירו טלפון
{ואנחנו כבר מתקשרים}
 חץ

Please wait...
עיצוב מטבחים 79

שיש למטבח: אבן קיסר, גרניט או קוריאן?

אין ספק שבחירת המשטח הנכון למטבח תשפיע באופן ישיר על אופן השימוש והתוצאה העיצובית הסופית אותה נרצה להשיג. מרבית הלקוחות בוחרים את המשטח בלי להכיר את מגוון האפשרויות הקיימות לבחירה. בכתבה זו ננסה לסקור את מרבית האפשרויות הקיימות לבחירה בשוק, נציג יתרונות וחסרונות של כל אחת מהן ועל המשמעות העיצובית. תוכלו להשתמש בניווט מהיר כאן למטה על מנת להגיע ישירות לסוג המשטח המעניין אתכם:

משטחי שיש מיוחדים משטחי שיש סינטטים אבני שיש טבעיות
שיש אבן קיסר גרניט למטבח משטח נירוסטה למטבח
נאוליט למטבח שיש אבן חברון למטבח בוצ'ר למטבח
קוריאן למטבח משטח בטון למטבח

שיש למטבח אבן קיסר – הנפוץ ביותר

"אבן קיסר" היא חברה ישראלית בקנה מידה עולמי. החברה מייצרת משטחי שיש סינטטים (בעצם שיש שלא קיים בטבע) אשר מורכבים מתרכובת של גבישיי קוורץ ודבקים פולימרים. המשטחים של אבן קיסר הם הנפוצים ביותר בשוק המטבחים בארץ בעיקר בעקבות מגוון רחב של גוונים ועמידות גבוהה באופן יחסי.

אבן קיסר בפעולה:

שיש אבן קיסר

משטח אבן קיסר דגם 9141 במטבח פולימר. מעצבת 79: רינת שימון

יתרונות אבן קיסר:

  • עמידות- משטחי השיש נחשבים עמידים וחזקים. אמנם יש פעולות שלא נוכל לבצע עליהם כגון: חיתוך או דפיקת שניצלים ישירות על המשטח אבל לבית הממוצע העמידות (גם העמידות בפני כתמים כתוצאה משימוש בתבלינים) בהחלט מספיקה.
  • מחירים – מחיר המשטחים נחשב סביר בהתייחס לאופציות האחרות וניתן למצוא טווח מחירים רחב וגמיש יחסית שמתאים כמעט לכל כיס.
  • עיצוב – המשטחים מגיעים במגוון רחב של טקסטורות וגוונים דבר שמאפשר להתאים אותם כמעט לכל מטבח. באחרונה השיקה אבן קיסר  את סדרת הכיורים החדשה שלה אשר תואמת את משטחי השיש דבר שמוסיף יתרון עצום לנראות הסופית.
  • אחריות- אבן קיסר עומדת מאחורי איכות המשטחים וכל עוד עבדתם עם מעבד מורשה אתם יכולים להיות רגועים שתמיד יהיה מי שיטפל במידה וצריך.

חסרונות אבן קיסר:

  • עיצוב- המשטחים נחשבים לנפוצים ביותר בישראל ולכן נראה אותם כמעט בכל בית חדש. מי שמעוניין ליצור מטבח ייחודי יתקשה מעט לעשות זאת עם המשטחים.
  • עמידות – אמנם ציינו שרמת העמידות היא גבוה מאוד אך עם זאת, המשטחים אינם עמידים בשוק טרמי (לדוגמא: סיר שירד מהגז, פלטת שבת וכד') ובנוסף כלים חדים כגון סכינים יחרצו את המשטח וישאירו סימנים נראים לעין.

איך מנקים?

  • המשטחים קלים מאוד לניקוי ותחזוקה. אבן קיסר הוציאו סדרת חומרי ניקוי אשר מתאימה למשטח ואינה גורמות לו לנזק ("סנו אבן קיסר"). לכלוך עיקש ניתן לגרד באמצעות סכין פלסטיק וניגוב במטלית לחה לאחר מכן.
    לא מומלץ להשתמש בחומרי ניקוי אלימים כגון: מסירי שומנים חמים או קרים, חומרי ניקוי מורידי צבע או ספוג הפלא.

טיפים חשובים:

  • ודאו עם חברת השיש שלכם שזה שיש למטבח סוג א'.
  • שימו לב שהלוחות לא יודבקו לארונות המטבח כדי שניתן יהיה לשלוף ארונות מתחת לשיש מבלי לפרק אותו (הוראות התקנה של אבן קיסר).

טווחי מחירים:

ישנן סדרות יקרות וזולות יותר אך ממוצע המחירים הינו בין 800-1,200 ש"ח למטר משטח מסוג א'.

סיכום:

אבן קיסר היא הבחירה הקלה ביותר, טווח המחירים ואפשרויות הגוונים הרחבות בשילוב אחריות מסודרת הופכת את המשטחים לאטרקטיביים ביותר.
תוכלו להיכנס לאתר אבן קיסר ולהשתמש בכלי ההדמיות אשר מאפשר לראות את כל דגמי השיש על גבי תמונות של מטבחים על מנת להתרשם טוב יותר.

שיש גרניט – בחירה הטבעית

משטחי גרניט עשויים אבן טבעית אשר נחצבת מסלעים גדולים הנוצרים בבטן האדמה ועוברת סדרה של ליטושים כדי להקנות לה ברק. מדובר למעשה בשיש "אמיתי" כמו שהטבע התכוון. ישנו מגוון רחב של משטחי אבן כאשר כל משטח יהיה שונה במעט מהאחר ובעצם אין שני משטחים זהים. המשטחים עצמם נחשבים ליוקרתיים מאוד ומגיעים במגוון רחב של דוגמאות וגוונים.

כאן תוכלו לראות איך מייצרים משטח שיש גרניט משלב החציבה מההר ועד היישום שלו במקומות שונים:

משטח גרניט למטבח

משטח גרניט במטבח פורמייקה מודרני. מעצבת 79: ליאנה טסוינאשוילי

יתרונות:

  • כיוון שמדובר באבן טבעית ניתן למצוא משטחים עם טקסטורות מרהיבות שלא ניתן למצוא באף משטח אחר. בחלק גדול מהמשטחים ניתן לראות עורקים ואבנים בגדלים שונים דבר שמוסיף עניין ויופי ובהחלט עוזר למשוך את תשומת הלב. המשטחים מותקנים בבתים הנחשבים ביותר בישראל ומשטח שכזה הוא בהחלט סמל סטטוס.
  • יתרון נוסף של המשטחים הוא העמידות הגבוה. אמנם גם במשטח זה רצוי לא להשתמש בחומרי ניקוי קשים אשר עלולים לגרום לשחיקה של האבן (גם לא בקלות יתרה) אך לעומת זאת המשטחים עמידים לחלוטין בחום וניתן להניח עליהם סירים חמים בלי בעיה,בנוסף רמת הקשיחות הגבוהה הופכות אותו לכמעט עמיד לחלוטין לשריטות ומכות.

חסרונות:

  • החיסרון היחיד של משטחי הגרניט הוא המחיר הגבוה שלהם. המחירים למשטחים הפשוטים ביותר יכולים להתחיל באזור ה 1600 ש"ח למטר בעוד שהמחיר הממוצע הריאלי למשטחים מעניינים ינוע באזור 2,800-4,000 ש"ח למטר.
    ישנם משטחים מיוחדים שמגיעים למחירים של יותר מ 10,000 ש"ח למטר.

טיפים חשובים:

  • כאשר אתם ניגשים לבחור את האבן בקשו מהספק דוגמה גדולה של המשטח. לחלופין ניתן לבקש מהספק לבחור את הלוח אשר ישמש למטבח שלכם. שימו לב כי דוגמאות קטנות לא תמיד מצליחות להציג את הטקסטורה והמורכבות של הלוח ואתם עלולים לא לאהוב את התוצאה הסופית.

ניקוי משטח גרניט:

  • האבן לא מצריכה טיפול מיוחד ויש להימנע מחומרי ניקוי קשים אשר עלולים לגרום להופעת כתמים. במקרי קיצון ניתן להזמין את חברת השיש לבצע ליטוש מחדש למשטח.

קוריאן – מראה חלק, נקי ואלגנטי

הקוריאן צובר פופולריות בשנים האחרונות בעיקר בזכות המראה היוקרתי שלו ואפשרויות העיצוב הרחבות שהוא מעניק. מדובר בחומר סינתטי על בסיס פלסטיק שהומצא בידי חברת דופונט האמריקאית. מעבר לשימוש בקוריאן כמשטח עבודה ניתן להשתמש בו לעבודות רבות בבית הכוללות חדרי רחצה, שולחנות וכיסאות, פרטים דקורטיביים ועוד. השטחים הופכים להיות נפוצים יותר והרבה בוחרים בהם בעקבות המראה היוקרתי שהם משדרים.

קוריאן של חברת DuPont:

קוריאן במטבח

משטח קוריאן במטבח פולימר. מעצבת 79: רוני וייס

יתרונות:

  • בעקבות הגמישות הרבה של החומר ניתן להשתמש בו ליצירת פרטים מיוחדים במטבח אשר מתאימים למשטח העבודה כגון כיורים, אזור לסבונייה, שקעים עבור העמדת בקבוקים וכל רעיון יצירתי אחר שעולה על דעתם.
  • יתרון נוסף לאוהבי השלמות שבנינו הוא האפשרות להתקין את המשטח ללא חיבורים נראים לעין אפילו באזור הכיור (במשטחי קוריאן הכיור עצמו יהיה גם כן עשוי מקוריאן) לעומת כל שאר סוגי המשטחים הקיימים.

חסרונות:

  • בדומה למשטחי השיש הסינתטיים גם הקוריאן אינו עמיד בחום והנחת סירים חמים עליו תגרום לעיוות בחומר.
  • המשטחים נוטים להישחק מהר באופן יחסי וניתן לראות עליו שריטות. במידה והדבר מפריע לכם ניתן להזמין את היצרן  פעם ב 3-5 שנים על מנת לבצע ליטוש מחדש בבית.

איך מנקים?

  • כל עוד הקוריאן חלק וללא שריטות וחריצים ניתן לנקות אותו בקלות באמצעות סבון כלים ומטלית לחה. למרות שהחומר עמיד בחומרי ניקוי אלימים עדיף להימנע מהם בכל מקרה.

טיפים חשובים:

  • נכון להיום ישנם יבואנים רבים של משטחי קוריאן לארץ וניתן להשיג אותם במגוון של מחירים ואיכויות שונות. אם התקציב מאפשר לכם אנחנו ממליצים לכם לבחור משטחים של דופון אשר ללא ספק מגיעים ברמה הגבוה ביותר.
  • הקפידו לנגב את השיש במיוחד בגוונים הכהים יותר כיוון שאז נוצרת שכבה של אבנית שיוצרת עכירות על המשטח.

טווח מחיר:

  •  סביב ה- 2500 למטר.

נאוליט – שחקן חדש, חזק ומעוצב

הנאוליט הוא חומר חדש שנמצא שנים ספורות בשוק. הוא עשוי מלוחות של גרניט פורצלן ומשמש לא רק למשטח מטבח אלא גם למגוון רחב מאוד של יישומים ועיצובים כגון חיפויי קירות, ריצוף ועוד. הנאוליט מפורסם בעיקר בזכות העמידות הגבוהה שלו.

משטח הנאוליט במבחן:

משטח נאוליט אפור למטבח

משטח נאוליט מיושם על מטבח בסגנון כפרי לייט

משטח נאוליט מיושם על מטבח בסגנון מודרני

משטח נאוליט אפור מיושם על מטבח בסגנון מודרני

יתרונות:

  • הנאולייט הוא המשטח האולטימטיבי למי שמחפש משטח עבודה קשיח ואוהב לעבוד ישירות על השיש. המשטח עצמו הוא אנטי בקטריאלי ועמיד בפני במכות, שריטות, חומרי ניקוי אלימים, סירים חמים וכל מה שעולה על דעתכם.
  • מניפת הגוונים של החומר מגוונת וניתן לבצע שילובים מדהימים אשר מתאימים בעיקר למטבחים מודרניים.

חסרונות:

  • ישנם מספר חיקויים לחומר בארץ וצריך לוודא שמוצאים את האמיתי (לוחות אחידים בעובי 12 מ"מ).
  • לא כל מעבד שיש יודע לעבוד על המשטח ויש לבחור את האדם המתאים.
  • מחיר המשטחים יקר יחסית ויתחיל באזור ה- 3,000 ש"ח למטר.

איך מנקים?

  • איך שרוצים!

משטח נירוסטה במטבח – נגיעה של מראה תעשייתי\היי טקיסטי בבית

משטחי נירוסטה הם מאפיין ברור של מטבחים תעשייתיים בעקבות קלות הניקוי והעמידות הגבוה של החומר. עם זאת, בשנים האחרונות מעצבים החלו לשלב משטחים כאלו בבתים פרטים על מנת ליצור את המראה התעשייתי והתוצאות מרהיבות. המשטחים עמידים מאוד ומיועדים לבשלנים אמיתיים.

מטבח בשילוב אי ניירוסטה גדול:

יתרונות:

  • המראה העיצובי בשילוב משטחים כאלו מיוחד מאוד וקשה מאוד להתעלם ממנו.
  • ניתן לשלב נירוסטה גם בארונות המטבח, דבר שהופך את המשטח לחלק אינטגרלי מהמטבח ויוצר תוצאה מעניינת.
  • רמת העמידות גבוה מאוד כיוון שהמשטחים עשויים מפלדת אל חלד ולכן ניתן להשתמש בכל חומרי הניקוי, להניח סירים חמים ולחתוך ישירות על המשטח(יש לוודא שלוקחים משטח בעובי מתאים וברמת עמידות גבוה, יצרני נירוטסה יוכלו להסביר יותר על רמת העמידות).

חסרונות:

  • שריטות הן מאפיין קבוע של משטחי נירוסטה. שריטות יופיעו גם  בשימוש יום יומי סביר ולא ניתן להימנע מהן. מצד שני יש לקחת בחשבון שהשריטות הן אלו המעניקות את האופי המיוחד למשטח. בכל מקרה מומלץ לבחור נירוטסה מוברשת ולא מבריקה על מנת להמעיט בנראות של השריטות.

איך מנקים?

  • כתמי שמן וטביעות אצבעות נראים בקלות על המשטח ויצריכו ניקוי באמצעות מטלית באופן תכוף יחסית. ניקוי יום יומי ניתן לבצע עם 5 כפות סודה לשתייה מהולות בליטר מים דבר שינקה את מרבית הלכלוך וכתמי השמן. לכתמים קשים ניתן לרכוש חומרי חומרי ניקוי יעודיים לניירוסטה או מעט אלכוהול.

טווח מחירים:

  • מחירים של משטחי נירוסטה ברמה גבוהה יתחילו באזור ה 3,500 ש"ח למטר.

משטח בוצ'ר – המראה הטבעי וחם

ישנם מגוון סוגים של עצים בהם ניתן להשתמש על כמשטח עבודה למטבח. בשנים האחרונות הבוצ'ר צובר פופולריות כיוון שהוא נותן אופי מיוחד ונעים למטבח ומרבית משטחי העבודה יוכנו ממנו. בוצר הוא למעשה חיבור של פסי עץ קטנים באמצעות דבק עץ לכדי משטח אחד אחיד. הטקסטורה והגוון של כל פס שונים ולכן המשטח יראה מעניין ולא אחיד.

דוגמאות לבוצ'רים מעוצבים:

יתרונות:

  • הבוצ'ר כמשטח עבודה יוצר אווירה מאוד נעימה ביתית וחמימיה. יש לו נוכחות חזקה במטבח והוא יוצר הרבה עניין בגלל שינויי הטקסטורות בו.

חסרונות:

  • עמידות המשטחים נמוכה מאוד, בעוד המשטחים מתאימים כמשטחי האכלה או דלפקים כמשטח עבודה פעיל הם לא מתפקדים טוב. העץ נשרט בקלות יחסית, תבלינים ושאר חומרי ניקוי ישאירו עליו כתמים שלא ניתנים להסרה. בעיית העמידות במים היא החמורה מכולם ובעיקר באזור הכיור, ככל שיחלוף הזמן הבוצר יספוג מים שניתזים מהכיור. דבר שיגרום להתנפחות העץ ואפילו לריקבון.
  • המשטחים מצריכים תחזוקה שוטפת ותשומת לב מתמדת. ככלל, אנו ממליצים להשתמש בבוצר עבור משטחי אכילה ומנסים להימנע משילובו בתור משטח עבודה.

איך מנקים משטח בוצ'ר?

  • בשום פנים ואופן לא להשתמש במים או בחומרי ניקוי אלימים. הדרך היחידה הוא להשתמש במטלית לחה עם מעט חומר ניקוי עדין (סבון כלים). יש להקפיד לייבש את המשטח לאחר כל שימוש.

טווח מחיר:

  • בין 1000-3000 ש"ח למטר. תלוי בסוג העץ ובאיכותו.

משטחי בטון אדריכלי – עיצוב מחוץ לקופסה

משטחים אלו נכנסים לתעשיית המטבחים רק בשנתיים האחרונות וזאת לאחר הצלחות רבות בתחום הריצוף. המשטחים מיוצרים מיציקת בטון בעובי משתנה ומצופים בסילר אשר אוטם את הבטון ומונע ספיגה של כתמים. המשטחים מגיעים במספר מצומצם של גוונים וצבעים והופעת סדקים על המשטח היא מאפיין מרכזי. נכון להיום עוד לא הצטבר מספיק ניסיון בשימוש במשטחים אלו ועתידם עדיין אינו ברור. מיועד בעיקר להרפתקנים ואנשי חזון.

דוגמאות למשטחי בטון במטבח:

מטבח עם משטח בטון מבט 1

מטבח עם משטח בטון מבט 1

מטבח מודרני עם משטח בטון מבט 2

מטבח מודרני עם משטח בטון מבט 2

מטבח מודרני עם משטח בטון מבט 3

מטבח מודרני עם משטח בטון מבט 3

יתרונות:

  • משטחים מיוחדים מאוד שעדיין לא נמצאים בשימוש נרחב בשוק ובאמצעותם ניתן להשיג תוצאה מעניינת וייחודית.

חסרונות:

  • עמידות החומר כמשטח עבודה אינה ברורה לחלוטין ויש דעות סותרות בעניין (דבר שכנראה יפתר תוך כמה שנים) עם זאת ידוע שלא ניתן להניח עליו סירים חמים או לחתוך ישירות על המשטח.

תווך מחירים:

  •  1,800-2,500 ש"ח למטר.

שיש חברון – האפשרות הזולה

שיש חברון הוא סוג של אבן גיר טבעית אשר נחצבת במפעלים הממוקמים בחברון. השיש היה לנפוץ ביותר בארץ עד לכניסתם של משטחי האבן הסינתטיים (אבן קיסר). הבחירה בשיש זה נעשית משיקולי עלות בלבד  והוא יתאים בעיקר לבעלי דירות שכורות.

אבן חברון

אבן חברון

יתרונות:

  • מחיר נמוך שיכול להגיע למחצית ממחיר שיש אבן קיסר.
  • עמידות בשוק טרמי מה שמאפשר להניח סירים חמים על המשטח.

חסרונות:

  • אבן גיר היא אבן שנשחקת מהר וחומרי ניקוי לא נכונים עלולים להזיק לה באופן ניכר.
  • עם הזמן יופיעו סדקים במשטח (לא ניתן להימנע מכך).

איך מנקים?

  • המשטח עמיד מאוד וניתן לנקות עם מים וסבון. גם כאן להימנע מחומרי ניקוי אלימים. את החריצים שנוצרים רצוי לאטום עם חומר מילוי על מנת שלא יצברו לכלוך.

טווח מחיר:

סביב ה- 400 ש"ח למטר.

כמובן, השתדלנו להתייחס לפתרונות הפופולריים ביותר המוצעים כיום. ידוע לנו שלא כיסינו את כולם. שמעתם על משטח ששווה להתייחס אליו? כיתבו לנו ונוסיף אותו. נשמח כמובן לשאלות והבהרות.